Известие

Collapse
No announcement yet.

Безопасна товароносимост?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Безопасна товароносимост?

По спецификация общият товар за 159 е над 500 килограма, но колко според вас е разумният максимум за товар само в багажника на вагонетката?
    Трябва да превозя към 250 кила плочки на 150 километра и бях организирал един познат с втора кола, та да е по-спокойно. Пък после се зачудих дали има смисъл.

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
    Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Първоначално публикувано от bass Покажи съобщение
    По спецификация общият товар за 159 е над 500 килограма, но колко според вас е разумният максимум за товар само в багажника на вагонетката?
    Трябва да превозя към 250 кила плочки на 150 километра и бях организирал един познат с втора кола, та да е по-спокойно. Пък после се зачудих дали има смисъл.
    За 250 кила плочки е напълно излишно да разкарваш и друга кола.
    Просто не слагай всички плочки в багажника. Разпредели ги навсякъде - отпред и отзад на пода, на седалките(покрити естествено с нещо ) и в багажника .
    Аз навремето с 33-ката съм карал 350 кг плочки на 220 км.
    ALFA ROMEO 156 SW SELESPEED - EX
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 Mjet - EX
    ALFA ROMEO 156 2.4 JTD-EX
    ALFA ROMEO 33 1.8TD -R.I.P.

Comment

4 пътника /без водача/ със средно тегло 80кг са 320кг.
      Иначе щом тампоните отзад не се чуват да опират е добре.
      точка

Comment

...
        Last edited by nickgaidarov; d.m.y г., 17:55.

Comment

Проблемът е, че плочките са голям размер и кашоните не влизат никъде другаде освен в багажника. Евентуално само на задните седалки могат да се сложат два кашона, обаче не знам дали полученият ефект (предвид че пак са отзад) си струва риска за прословутия светъл салон - не толкова за цапане, колкото за мачкането на опорите.
          Ще кажете, че нищо няма да им стане, но всеки път като сваля детското столче и ми призлява от отпечатръците, които е оставило на облегалките. Не е стояло достатъчно дълго свалено, та да видя дали ще се махнат

Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16v Elegante+Sport MY.08
          Alfa Romeo 155 1.8TS Sport MY.95

Comment

Колега преди около 6 месеца качвах 400 килограма акомулатори в Ауди а3 2005 година и пропътува с тях 350 километра 100 от които в един лют балкан,и нищо си му няма на Аудито,та за 250 кила просто е смешно да се притесняваш.То че е Алфа добре,ма си е нормална кола и не е от захар,мятаи плочките и газ.
            155 2.0 16v МY95 Sport

Comment

Проблемът е, че плочките са голям размер и кашоните не влизат никъде другаде освен в багажника. Евентуално само на задните седалки могат да се сложат два кашона, обаче не знам дали полученият ефект (предвид че пак са отзад) си струва риска за прословутия светъл салон - не толкова за цапане, колкото за мачкането на опорите.
              Ще кажете, че нищо няма да им стане, но всеки път като сваля детското столче и ми призлява от отпечатръците, които е оставило на облегалките. Не е стояло достатъчно дълго свалено, та да видя дали ще се махнат
              Постели нещо меко и ги нареждай на задната седалка.
              sigpic Alfasud/156 1.8ex
              156 2.4 JTD/156 2.5 Q-system/Uno 1.3Turbo i.e-again/Yamaha R6

Comment

не знам как е при 159 вагон, но при всички комбита и хечбеци /поне където съм се заглеждал/ задните седалки падат.
                самото седало отпред долу има панти. отзад където контактува с облегалката се хваща и издърпва нагоре и се изправя на 90 градуса. облегалката е на 2 части, горе в двата и края има механизъм с който се отключва и пада хоризонтално.всичко става равно чак до предните седалки. после си товариш колкото искаш.

ПП
                ето как става
                http://www.carmagazine.co.uk/Shared/...rice%3d2530%3b
                то има по-малки хотелски стаи
                Last edited by kolev; d.m.y г., 12:52.
                точка

Comment

Мен ми е интересно друго.
                  Ако имаш двама приятели, които са по 120 кила всеки, няма ли да ги качиш и да ги возиш?
                  Има хора, която са си 120 кила и не им личи почти.
                  Ама тогава няма да се замислиш, че пак правят толкова, колкото плочките.
                  A20DTH ЖТД ама не баш
                  1NZ−FXE ; 182A8.000 Брава
                  Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда

Comment

Първоначално публикувано от BO Покажи съобщение
                    Мен ми е интересно друго.
                    Ако имаш двама приятели, които са по 120 кила всеки, няма ли да ги качиш и да ги возиш?
                    Има хора, която са си 120 кила и не им личи почти.
                    Ама тогава няма да се замислиш, че пак правят толкова, колкото плочките.
                    Теглото на пътниците все пак се разпределя малко по-равномерно върху двете оси, за разлика от голям товар в багажника.

159 1.8 MPI
                    166 2.0 TS (ex)

Comment

Абе пускай облегалките и реди навсякъде кашони и газ,стига ги мислихте толкоз тез Мазератита
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

О боже. Аз в 156-цата съм возил в багажника 6 торби лепило по 25 кг/ всяка + 2 кашона плочки + на задната седалка още 8 кашона плочки. Не знам колко правеше като тегло ама нищо си и нямаше.

Клекна доста сериозно колата иначе дори в червения айбах, но си ги закарах без проблем. 159-ката би трябвало да носи повече така, че товари и си карай. 250 кила не са много.

Просто не карай бързо за да няма счупени пружини. То друго няма какво да стане.
                        Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

159 може да я товариш отзад до откат, даже акумулатора и е отпред за разлика от 166 примерно. Не че съм качвал отзад нещо тежко .. Принципно цялата тежест е отпред, 4мм от предните гуми ми ги няма за има-няма 10 хил км.
                          sigpic
                          156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                          "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Първоначално публикувано от code Покажи съобщение
                            159 може да я товариш отзад до откат, даже акумулатора и е отпред за разлика от 166 примерно. Не че съм качвал отзад нещо тежко .. Принципно цялата тежест е отпред, 4мм от предните гуми ми ги няма за има-няма 10 хил км.
                            Ko? Да пусна ли снимката с щайгите от Твърдица?
                            Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                            Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                              Ko? Да пусна ли снимката с щайгите от Твърдица?
                              Хаха га ни плющят ушите ни ривем
                              sigpic
                              156 Facelift 1.9JTD16V 159 1.9JTDm16V 166 2.0TS(eх) Fiat Fiorino 1.3JTD
                              "Странно нещо е животът - днес караш с 200, утре те возят с 20"

Comment

Working...
                              X